Eseményeink

Eseményeink 2018-05-18T12:55:06+00:00

Rotary-s húsvéti összejövetel


2013. március 26-án tartotta soron következő (húsvéti) összejövetelét a Szentes-Csongrád Rotary Klub a Páterházban. A feltámadás örömünnep a vallásos emberek életében, mint ahogy a születés is. Horváth István a klub soron következő elnöke, aki Kovácsné Gila Erzsébettől vesz át a stafétabotot egy örömhír osztott meg némi pezsgő társaságában. A Horváth család új generációval gyarapodott, megszületett első unokájuk így az ő és családja egészségére koccintottak..

  

A könnyed pillanatok után komolyra fordították a szót, aktuális kérdéseket tárgyaltak meg, míg teljes lett az összejövetelre meghívott Krúdy Gyula Baráti Kör. A költségvetési álláspontok egyeztetése után irodalmi estet hallhattunk a húsvéti ünnepkörről, melyben bibliai részleteket és magyar költők verseit hallhattuk

  

Forrás: Szentesi Mozaik – http://www.szentesinfo.hu/mozaik/

Önkéntes fiatalok előadása a Klauzál oviban


A Szentes-Csongrád Rotary Club Interact csoportja március 4-én délután Szentesen, a Klauzál utcai Óvodában – önkéntes feladatként – előadást tartott az ovisoknak. A Brémai muzsikusok című darabot mutatták be a fiatalok – Kozma Edit rendezésében.

   

Összesen nyolcan vetek részt a produkcióban, ketten a HMG, a többiek a Boros Sámuel Szakközépiskola diákjai. Az előadásra több próbával készültek, de még előtte közösen döntöttek el néhány alapvető kérdést a darab bemutatásával kapcsolatban. Bár ez volt az első, közös fellépés, mindenki nagyon jól érezte magát a “színpadon”. Az előadás jól sikerült: ennek bizonyítására néhány fotó. Minden jó, ha jó a vége. Az ovisok vastapssal jutalmazták a középiskolások mese bemutatóját.

  

Az előadás után még maradtunk egy rövid ideig beszélgetni. Elmondták, hogy az un. 50 órás önkéntes munkát közülük csak kettejüknek kell teljesíteni, viszont örömmel töltik szabad idejük egy részét együtt, a Dózsa házban, rotary-s “berkeken” belül. Örülnek annak, hogy a rotary mozgalmon belül tevékenykedhetnek, például azért, mert sok új információval ismerkedtek meg.

Forrás: Szentesi Gyors – https://hu-hu.facebook.com/szentesigyors