Projektjeink

Projektjeink 2018-05-24T08:24:54+00:00

Kárpát-medencei diáktáborok – 2010 Csongrád | 2011 |Szentes

A klubunk által szervezett nemzetközi diáktáborok fő célja a barátság, a közös alkotás, a honismeret volt. A programokat a Rotary szellemében, 12-14 éves, tehetséges gyerekek életviteléhez alakítottuk ki, akik részesei lehettek kézműves foglalkozásoknak, ismerkedhettek a helyi és térségbeli nevezetességekkel, kultúrával, kikapcsolódási lehetőségekkel, de örömmel mutatkoztak be otthonról hozott versekkel, prózákkal, énekkel, táncokkal, saját készítésű műalkotásokkal is. Lehetőségeink szerint támogatjuk a mások által határon túli gyermekeknek szervezett táborokat is.

2012-ben immár harmadik alkalommal – újra Csongrádon

Idén a Körös-toroki GAMESZ-üdülőben jönnek össze ifjú vendégeink a Kárpát-medence minden részéből.

Információk

  • érkezés: 2012.07.22. vasárnap 14.00-tól – Google térkép
  • hivatalos tábornyitó: 23-án hétfőn 19:00
  • résztvevő vendégek: 25 gyermek és 3 felnőtt (Kárpátalja 7 fő, Partium 4 fő, Erdély 8 fő, Felvidék 6 fő, Vajdaság 3 fő)
  • a tábort vezetik: Janiga Lilla és Gergely Ildikó
  • szervezők, közreműködők: Repa Aranka, Szenti Ella, Kovácsné Gila Erzsébet RC elnök, Losonczi Zoltán, Tímárné Staberecz Teréz és Tímár Ferenc
  • a részletes program: táblázata megtekinthető ITT 
  • hivatalos táborzáró: 28-án, szombaton 19.00
  • elutazás: 29-én vasárnap délelőtt

Sajtó-előzetes


II. Nemzetközi Rotary Alkotótábor – Szentes, 2011.07.10-17.

Szentes-Csongrád Rotary Klub határon túli magyar gyermekek részére szervezett ifjúsági művészeti tábort. Az idén 27 gyermeket táboroztattak, hozzájuk még 7 helybeli gyermek csatlakozott.

A tábor szervezője Kovácsné Gila Zsóka volt, aki gazdag programot állított össze. Meglátogatták a két város polgármesteri hivatalait, múzeumait, kulturális és művészeti intézményeit. Ellátogattak az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba és természetesen a települések fürdőlehetőségeit is igénybe vették. Az események közül kiemelte a táncházat, ahová várták a szentesi érdeklődőket is, a Táncoló székely szobor megtekintését, mely előtt a református nagytemplom tornyából nézték meg a várost, valamint azt, hogy felléptek a Kurca-parti Coctail Party szombat esti rendezvényén.

A közösen vezetett Tábori napló hű tükre az itt töltött egy hét eseményeinek, hangulatának!

Sajtóvisszhang


 I. Nemzetközi Rotary Alkotótábor – Csongrád, 2010.07.10-18.

  

2009. évi Rotary bálunk bevételéből új kezdeményezésként nemzetközi alkotótábort szerveztünk, ahová a 2 csongrádi és 1 szentesi mellett a határon túli területekről is érkeztek gyerekek – összesen 18-an – Beregszászról, Óbecséről, Kolozsvárról, Nagyváradról, Bánffyhunyadról. Három felnőtt kísérő segitette munkánkat Óbecséről, Kolozsvárról és Nagyváradról.

  

Az egy hét alatt a tábort szervező tagjaink – Gergely Ildikó, Gila Zsóka és Labádi Krisztina – változatos programról gondoskodtak a gyerekek és kísérőik számára.

  

A tábor eseményeit megörökítő képek az alábbi Picasa webalbumokban érhetők el:

07.11. – megnyitó  | 07.12. – tábortűz  | 14. – irodalmi est  | 07.17. – búcsúest

Alapító elnökünk, dr. Papp Zoltán a tábornyitón ezzel a prezentációval mutatta be a Rotary eszmeiségét és klubunk történetét. (Új ablakban nyílik meg.)

Sajtóvisszhang